lauantai 8. huhtikuuta 2017

Näin sävytät hiuksesi kotona!

Tällä hetkellä tehdään paljon hiusvärjäyksiä, joiden kotihoito on erittäin tärkeää värin ylläpitämiseksi. Nyt käydäänkin läpi tekniikoita, joilla saat sävytettyä tai pidettyä värisi heleänä ja kauniina aina seuraavaan kampaajakäyntiin asti. Lisäksi poissuljetaan ennakkoluuloja joita hiusväreihin liittyy ja nämä jutut voit bongata pinkistä väristä. 

Vaaleiden hiusten sävytys


Hattaravärit ja pastellit
Blorange ja muut muotivärit ovat helppoja toteuttaa myös kotona! Jos sinulla on vaaleat tai raidoitetut hiukset ei sävyttämisessä pitäisi olla ongelmia. Tällä hetkellä myydään paljon sävyttäviä hoitoaineita, joissa on perus hoitoainetta sekä suoraväripigmenttejä. Näillä tuotteilla saat joitakin pesuja kestävän sävyn hiuksiisi vaikka festareille tai vapuksi.

Muista olla tarkkana! Kaikki suoravärit eivät lähde pois helposti joten kannattaa miettiä mitä päähänsä laittaa. Tämän lisäksi kaikki värit eivät ole sen värisiä kuin esimerkiksi purkin kyljessä olevissa palleroissa annetaan ymmärtää. Ruokakaupassa myytäviä Biozellin suoravärejä olen saanut useamman kerran taistella vaaleista hiuksista, mutta tuloksetta. Lisäksi Color Maskin sävyissä oranssit ovat melko punaisia ja vaaleat ruskeat oransseja. Itse suosittelen Simin Sensidon värihoitoaineita, joissa on vaalea kirkas oranssi sekä kirkas pinkki. Hintaa tuotteilla on 11e ja saat näistä useamman sekoituksen. Värihoitoaineilla saa muutaman pesun kestävän sävyn ja suoravärillä pidempiaikaisen sävyn.

Toimi näin: Ota sopivan kokoiseen muoviastiaan normaalia hoitoainettasi jonka olisi hyvä olla kirkkaan valkoista. Pursota värihoitoainepulloista oranssia ja pinkkiä hieman hoitoaineen sekaan. Sekoita seos kunnolla ja tarkasta väriseoksen sävy. Voit vaikuttaa sävyyn lisäämällä valkoista tai värillisiä hoitoaineita tarpeen mukaan.


Hoitoaineväriseoksen tulee olla hieman värikkäämpi kuin mitä haluat sen olevan hiuksissasi. Muista myös että märät hiukset näyttävät aina tummemilta/kirkkaammilta kuin kuivat. Värihoitoaine jossa on suoraväriä ei tartu omaan väriin tai tummaan väriin vaan ainoastaan vaaleaan hiukseen ja parhaiten vaalennettuun käsiteltyyn hiukseen, joka on huokoinen.

Jokaiselle vaaleahiuksiselle tai hattaraväriselle on varmasti suositeltu kampaajakäynnin yhteydessä sävyttäviä kotihoitotuotteita ja syystä. Monet ajattelet että kampaaja käyttää kestoväriä, joka kestää seuraavaan kertaan. Tämä luulon on väärin. Kestoväri on hapeteväri, jolla ei voida taata värin pysyvyyttä. Hius on huokoinen ja vapauttaa väriä jokaisessa pesusssa veden mukana. Millään ilveellä ei saada kaikkia värejä pysymään hiuksissa kuin tauti (paitsi tällä ihme Biozelilla =).


Tummat värit pysyvät hiuksissa erittäin hyvin, mutta vaaleiden hiusten suhteen vaaditaan lisätoimia kotona. Vaaleassa hiuksessa on yleensä vaalennuksen jälkeen keltainen sävy. Tämä on aivan normaalia ja toistuu jokaisen kohdalla. Keltainen pigmentti joudutaan taittamaan sen vastavärillä violetilla. Tästä syystä vaalennuksen jälkeen pesupaikalla kampaajasi sävyttää hiuksiasi. Vaaleat hiukset ovat huokoiset eivätkä vaadi kestoväriä vaan niiden sävytys tapahtuu miedommilla väreillä kuten kevytväreillä ja suoraväreillä. Värin nimi ei siis aina kerro sen pysyvyydestä.


Viileiden vaaleiden hiusten kotihoitotuotteita ovat erilaiset sävyttävät hoitoaineet ja shampoot. Tällaisia ovat esimerkiksi hopeashampoo, joka on usein violettia. Sävyttävät hoitoaineet voivat olla harmaita tai vaalean liloja eikä niiden taittokyky tällöin ole kummoinen. Mieti asiaa niin, että yrität vaalean harmaalla vesivärillä maalata keltaisen paperin päälle. Ei tapahdu mitään. Siksi sävyttävän hoitoaineenkin on oltava sinertävän violettia, jotta se pystyy taittamaan keltaisen. Kampaajan sävyttämät viileän vaaleat hiukset haalistuvat nopeasti takaisin kellertäviin ilman kotihoitoa.

Punertavien hiusten sävytys


Punaiset, lilat, pinkit ja oranssit hiukset vaativat sävyttävän hoitoaineen jokaiselle pesukerralle jos haluaa värin pysyvän kirkkaana ja intensiivisenä. Tämä voi olla ärsyttävää, mutta jos värin antaa haalistua itsekseen ei sitä ole enää helppo korjata kotona. Suoravärillä voi kotonakin sävyttää hiuksiaan punertaviksi eikä tarvitse pelätä tekevänsä vahinkoa (paitsi kylppärin kaakeleille=).

Ruskeiden hiusten sävytys


Tummat, ruskeat ja beiget hiusvärit eivät haalistu niin huomattavasti, mutta niidenkin ylläpitoon voi suositella sävyttäviä värihoitoaineita. Värihoitoaineella saa kiiltoa, syvyyttä ja kylläisyyttä suklaisiin ja hiekkaisiin sävyihin.

Shokkivärit


Kirkkaat "rajut" shokkivärit tehdään vaalean hiuksen päälle suoraväreillä. Jos haluat sävyttää hiuksiasi kirkkaan pinkeiksi tai vaikka sinisiksi kannattaa huolehtia että pohjaväri on todella puhtaan vaalea. Sininen muuttuu todella helposti vihreäksi jos pohjassa on vähänkin keltaista. Suoravärien sävy muuttuu siis pohjavärin mukaan ja niitä on myös vaikea saada pois hiuksista. Nykyään on tarjolla myös neonshokkivärejä, jotka loistavat pimeässä kuten Almalla!

Vinkkejä 
 - Jos sävytät hiuksiasi millä tahansa näistä tavoista ja hiuksista tulee liian tummat tai kirkkaat niin ei hätää, shampoopesulla väri usein haalistuu jo huomattavasti.
- Jos hiuksista tulee epätasaisen väriset niin kannattaa kuivata hiukset jolloin värierot usein tasoittuvat tai tehdä kirkkaampi tai tummempi värisötkötys vaaleimpiin kohtiin.
- Jos hiuksissasi on hyväkuntoisia ja huonokuntoisia kohtia, niin muista että sekin vaikuttaa värin tarttumiseen ja pysyvyyteen.
- Jos sinulla on pidennykset, niin muista että niihin värit tarttuvat erilailla kuin omaan väriisi.
- Muista, että kaikissa kuvissa on yleensä jokin filtteri tai niitä on muokattu. Kannattaa katsoa värimalleja kampaajien instgram-sivuilta, sillä niissä harvemmin on muokattuja kuvia.
- Värihoitoaineet, sävytteet ja suoravärit eivät vahingoita hiusten kuntoa millään tavalla. Päinvastoin ne lisäävät kiiltoa ja sileyttä hoitavien ainesosien ansioista! 
- Hiusrajoja voi suojata vaseliniilla tai paksulla perusvoiteella, jotta välttää sotkujäljet kirkkaiden värien kanssa.
- Muista noudattaa aina valitsemiesi tuotteiden pakkauksessa kerrottuja käyttöohjeita. Varo värin joutumista iholle ja käytä suojahanskoja.

Keväistä lauantaita kaikille!

5 kommenttia:

 1. Juu varovasti sen biozellin kanssa😁🙈

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja ihan kuin mulle tarkoitettu :) Just värjäsin vaaleanpunaiseksi ja ostin tuon Biozelin pinkin suoravärin mutten tosiaan taida sitä käyttää :D Onneksi mulla on Pearl-sävyinen maski, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä varmasti tulisi nätti väri mutta voi olla ettei lähde helposti. Jos haluat pastellin niin sekoita hoitoaineen kanssa!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista